Financiën

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Klaasse: "Daarbij houden we er wel ernstig rekening mee dat de aanpassing van de berekeningssystematiek voor Diemen niet gunstig uit zal pakken." Het college zet de lijn van zorgvuldig financieel beleid voort en kiest er daarom voor om in deze fase alleen ontwikkelingen te benoemen die onvermijdelijk voortkomen uit wet- en regelgeving en groei. Pas als er duidelijkheid over de rijksbijdragen is, is bekend of er ruimte is voor nieuwe beleidsontwikkelingen en dan kan ook bepaald worden hoe de ambities uit het coalitieakkoord te realiseren zijn. Wethouder Klaasse: "We willen nog geen geld uitgeven dat er misschien niet komt. Bij het opstellen van de begroting zullen we onze ambities uit het coalitieakkoord en uitvoering van reeds vastgestelde beleidsnotities naast het wat donkere financiële perspectief zetten. Het belangrijkste is vervolgens een sluitende begroting te presenteren. We weten nu al wel dat dat niet gemakkelijk zal zijn." Het college bood de Kadernota aan aan de gemeenteraad. De planning is dat de raad die nog voor de zomer bespreekt. De begroting, met daarin de uitwerking van deze Kadernota, zal dan in november ter vaststelling in de gemeenteraad worden besproken.


Klimaatalarm Diemen doet mee aan Klimaatmars

DIEMEN Klimaatalarm Diemen organiseert op 19 juni een ‘samen-reizen-evenement’ naar de landelijke Klimaatmars in Rotterdam.

"We lopen grote risico's dat het klimaat te veel opwarmt. Dat heeft gevolgen voor de leefbaarheid van de aarde. Sinds de oorlog in Oekraïne hebben we een extra reden om te demonstreren. Want Poetin financiert deze verschrikkelijke oorlog met de verkoop van fossiele brandstoffen. Daarom gaan we op 19 juni samen naar Rotterdam en gaan we demonstreren in een Diemens blok. Door gezamenlijk naar Rotterdam te reizen komen we alvast in de stemming en verliezen we elkaar in Rotterdam niet uit het oog”, aldus Klimaatalarm Diemen.
Inwoners van Diemen kunnen op 19 juni om 10.30 uur verzamelen op station Diemen-Zuid. Aanmelden: info@klimaatalarm-diemen.nl.