Wethouder Jeroen Klaasse opent de expositie.
Wethouder Jeroen Klaasse opent de expositie. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN De tentoonstelling is op de eerste verdieping van het gemeentehuis. De tentoonstelling is tot half juli te bezoeken.

Wethouder Jeroen Klaasse van Kunst en Cultuur heeft donderdagavond de tentoonstelling van Kunstzin Diemen in het gemeentehuis officieel geopend.

De tentoonstelling is enkele weken geleden ingericht door Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen, en Joke Bouma.

Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen. De vereniging is erg actief. Kunstzin Diemen organiseert bijvoorbeeld in opdracht van de gemeente ook de jaarlijkse Kunstprijs Diemen. In het DiemerNieuws wordt elke week een werk en foto van een van de deelnemers aan de Kunstprijs Diemen 2022 getoond. De prijzen worden later dit jaar uitgereikt tijdens het evenement Kunst In Sport in Theater de Omval.
Steven Dijk: "Op de tentoonstelling in het gemeentehuis, de eerste die weer mogelijk is na de coronaperiode, exposeren 23 leden van Kunstzin Diemen hun werk. Hoewel veel deelnemers een werk hebben ingestuurd waarmee ze ook deelnemen aan de Kunstprijs Diemen 2022, zijn er ook leden die ander nieuw werk hebben ingeleverd. Er komt in de zomer een speciale expositie van de inzendingen voor de Kunstprijs Diemen 2022 in het gemeentehuis. Bezoekers van die expositie kunnen dan een keuze maken voor de publieksprijs. De publieksprijs wordt eveneens uitgereikt tijdens Kunst in Sport."

Wethouder Jeroen Klaasse sprak zijn waardering uit voor de kunstwerken die deel uitmaken van de expositie. "Ik ben net begonnen aan mijn derde periode als wethouder van Kunst en Cultuur. Ik vind kunst en cultuur van groot belang omdat zij verbinden en de gemeente Diemen ook een identiteit geven."

De expositie kan tot half juli worden bezocht.