Cursus ‘Diemer VvE’s Met Energie’

DIEMEN Inwoners van Diemen die woningeigenaar in een Vereniging van Eigenaars (VvE) zijn kunnen meedoen aan de cursus ‘Diemer VvE’s Met Energie’. De cursus is gratis en bestaat uit drie fysieke cursusavonden op 20 juni, 27 juni en 4 juli.

Tijdens de cursusavonden worden deelnemers op weg geholpen naar een goed plan voor verduurzaming van het gebouw en het motiveren van de medebewoners. Zij krijgen tijdens de cursus juridische, financiële en technische kennis aangereikt die relevant is bij verduurzaming. Hierbij is veel aandacht voor het proces van besluitvorming in de VvE. Ook wordt er gekeken naar de betaalbaarheid van de plannen. Aan het einde van de cursus beschikken deelnemers over de kennis en praktische handvatten om samen met medebewoners een goed stappenplan te maken om hun gebouw te verduurzamen.

VvE’s die deelnemen aan de cursus kunnen gebruikmaken van een gratis meeloopadvies met een adviseur.

De cursus wordt gratis aangeboden door de gemeente Diemen. Er is ruimte voor een beperkt aantal VvE’s. Kijk op www.diemen.nl/vvecursus voor meer informatie en aanmelden.


Springgroep DGV pakt tweemaal tweede plaats

DIEMEN De springgroep van de Diemer Gymnastiek Vereniging is zaterdag op het NK groepsspringen op twee onderdelen als tweede geëindigd.

De springsters van DGV deden in de categorie Dames Junioren mee aan de wedstrijd op het onderdeel Airtumbling en aan de wedstrijd op het onderdeel Airtrack. 

Op beide onderdelen turnden de dames erg nette en goed lopende sprongen en werden daarvoor beloond met tweemaal zilver. 

Het NK groepsspringen vond plaats in Bocholtz in Zuid-Limburg. De ploeg bestond uit Lamis Emrani, Madhvi Nandelall, Eef Merkus, Nora van Unen, Cisca Wams en Marit Engelberts.