Noorderbreedte

Vervolg van voorpagina.

Leerlingen van Noorderbreedte hebben op 22 mei, de dag van de Koningsspelen, deelgenomen aan een sponsorloop waarvan de totale opbrengst gedoneerd is aan Unicef ten behoeve van de hulp aan Oekraïense kinderen. "Door inzet van onze ouderraad en andere hulpouders hebben we samen een geweldige sponsorloop georganiseerd. Met een speciaal bedankje voor burgemeester Boog, die hoogstpersoonlijk stempels kwam zetten. Alle groepen van Noorderbreedte hebben hun uiterste best gedaan om zo veel mogelijk rondjes te rennen op de parkeerplaats en rondom het gebouw. Met dank aan al het aanwezige publiek en de donatie per gelopen rondje", aldus Noorderbreedte. Het definitieve eindbedrag is door Peggy Tholen, directeur Noorderbreedte, aangeboden aan Unicef. In het bijzijn van de drie klassen met de hoogste opbrengst werd de cheque uitgereikt. "In totaal hebben we € 16.324,25 kunnen overhandigen aan Jaco van Netten, de voorzitter van de regio Amsterdam van Unicef. Een geweldig bedrag, dat bestaat uit het opgehaalde geld van de leerlingen en een fantastische bijdrage van € 5.000 van de gemeente Diemen."
"Met trots kunnen we melden dat dit in de afgelopen jaren het hoogste bedrag is van een schoolactie in de regio Amsterdam. Groep 3B heeft binnen de school het meeste geld bijeengebracht, mede door Fedya, die wel € 1.000 in z’n eentje ophaalde. Hij mocht daarom ook namens zijn groep de sponsorloopwisselbeker in ontvangst nemen."
Unicef draagt zorg voor de goede besteding van het geld dat is opgehaald door de kinderen van Noorderbreedte. Het geld wordt ingezet om ervoor te zorgen dat kinderen in en uit Oekraïne onderwijs kunnen blijven volgen, er noodzakelijke verzorgingsartikelen zijn en er speelgoed komt. Ze bedanken alle kinderen van Noorderbreedte voor hun inzet.


Tekenen en schilderen op Hartveldseweg

DIEMEN Leden van Kunstzin Diemen gaan op zaterdag 11 juni tussen 14.00 en 16.00 uur tekenen en schilderen op de wandelstrook van de Hartveldseweg tegenover de katholieke kerk.

Ook niet-leden kunnen die middag meedoen. Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen.