Burgerpeiling

Vervolg van voorpagina.

Burgemeester Erik Boog: "Het is fijn om te zien dat de inwoners van Diemen het prettig vinden om hier te wonen Ook mooi dat we op vrijwel alle punten boven het gemiddelde van ons land scoren. We zien dat echt als een steun in de rug. Ik vind het opvallend dat relatief veel respondenten aangeven (heel) veel vertrouwen te hebben in de manier waarop Diemen wordt bestuurd. Dat is mooi, maar zeker in combinatie met de opkomst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is er genoeg reden om hier verder aan te werken. Verder zien we door het onderzoek ook andere punten waar verbetering mogelijk is. Met een aantal van die zaken, bijvoorbeeld op het gebied van eenzaamheidsbestrijding en digitale dienstverlening, zijn we al bezig."
Sinds 2011 voert de gemeente Diemen eens per twee jaar een burgerpeiling uit. Met dit onderzoek brengt de gemeente in kaart hoe inwoners het woon- en leefklimaat en de lokale dienstverlening ervaren en krijgt zij inzicht in waar verbetering nodig is. De vragenlijst, die dit keer in maart en april 2022 is uitgezet, bestaat uit een aantal standaardvragen. Op die manier kunnen de bevindingen van de burgerpeiling worden vergeleken met andere gemeenten die ook een burgerpeiling hebben uitgezet. Dat kan straks op www.waarstaatjegemeente.nl. Het onderzoek in Diemen is uitgevoerd door onderzoeksbureau Research2Evolve.


Een goed gesprek

DIEMEN Welzijn Diemen houdt op de vrijdagen 10, 17 en 24 juni een goed gesprek.

De gesprekken vinden plaats in de Verbinding op het Van Markenplantsoen en zijn van 14.00 tot 16.00 uur. De gesprekken worden begeleid door Annemieke en Thea. Beiden zijn vrijwilliger bij Welzijn Diemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door naar secretariaat@welzijndiemen.nl te mailen of te bellen naar 06-50716404. De thema's van deze reeks zijn: Spijt, Familie en Afscheid. "Soms is het fijn om met leeftijdgenoten van gedachten te wisselen. In een ontspannen sfeer en met koffie en thee praten we over deze onderwerpen, die steeds belangrijker kunnen worden als je ouder wordt. Onderwerpen die je wellicht niet zo snel met anderen bespreekt. Je hoeft niet aan alle drie de gesprekken deel te nemen. Kies het onderwerp dat dicht bij je ligt en waar je graag over van gedachten wilt wisselen", aldus Welzijn Diemen.