Steun voor budget gevelisolatie

DIEMEN De gemeenteraad neemt later deze maand een besluit over het beschikbaar stellen van een budget van 400.000 euro voor gevelisolatie van woningen in Diemen-Zuid. 

Het voorstel is het gevolg van het project Aanpassing Verkeersstructuur Diemen- Zuid. Het aanpassen van de verkeersstructuur heeft tot gevolg dat de busbaan in Diemen-Zuid wordt opengesteld. Of de busbaan inderdaad wordt opengesteld hangt af van een uitspraak van de Raad van State. Het gaat om de gevelisolatie van 51 woningen langs de busbaan in Diemen-Zuid. Onderzoek heeft uitgewezen dat de bewoners van die 51 woningen te maken krijgen met een geluidstoename van twee tot vijf decibel.

Een inwoonster van Diemen-Zuid die is aangesloten bij de actiegroep VerkeerD door Diemen Zuid sprak donderdag in. Zij vertelde dat veel meer inwoners van Diemen-Zuid te maken zullen krijgen met een toename van geluid.
Tijdens de informatieve raadsvergadering van donderdag bleek dat er veel steun is voor het voorstel van het college. De fracties van GroenLinks, Ons Diemen, D66 en PvdA maakten duidelijk dat zij het voorstel zullen steunen. De fracties van de VVD, Ouderenpartij Diemen en Onafhankelijke Partij Diemen beraden zich nog over hun standpunt. De drie partijen betwijfelen of de maatregelen voldoende zijn.

2