Een impressie van de wijk Hof van Saan.
Een impressie van de wijk Hof van Saan. Foto: Hof van Saan

DIEMEN Het bedrijf Koninklijke Saan is op 23 april naar het nieuwe pand aan de Overdiemerweg 34 verhuisd. Op de plek aan de Weesperstraat waar het bedrijf meer dan vijftig jaar was gevestigd, komt de nieuwe woonwijk Hof van Saan.

In het voormalige Saan Museum is vorige week donderdagavond een inloopavond gehouden waar de plannen voor de woonwijk Hof van Saan zijn gepresenteerd. De belangstelling was enorm.

Er komen 41 sociale huurwoningen, 27 woningen met een middenhuur en 5 huurappartementen in de vrije sector. Ook komen er 44 koopwoningen en 20 koopappartementen.

De gemeenteraad heeft in mei 2021 de ruimtelijke randvoorwaarden voor Hof van Saan goedgekeurd. 

Doede Jaarsma is verantwoordelijk voor de communicatie over Hof van Saan. Jaarsma: "Er zijn donderdagavond bijna vierhonderd belangstellenden op de inloopavond afgekomen. De meeste mensen waren heel positief. Wij hebben donderdagavond het voorlopige stedenbouwkundig plan aan de mensen getoond. De procedure gaat nu verder: er komt een definitief stedenbouwkundig plan en daarna dient de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de locatie te wijzigen."

Het is niet nog niet bekend wanneer de bouw van Hof van Saan gaat beginnen. Dit is afhankelijk van de procedures die nog gevolgd moeten worden voordat met de bouw kan worden begonnen. Wanneer de bestemmingsplanprocedure voor het einde van dit jaar kan worden afgerond, kunnen in 2023 ook omgevingsvergunningen voor de woningen worden verstrekt. De verkoop van de woningen zal waarschijnlijk medio 2023 zijn. Oplevering van de woningen zal dan eind 2024 zijn.

Op de website hofvansaan.nl is meer informatie te vinden.

De wijk gaat er mooi uitzien.