De Avondvierdaagse van Diemen in 2019.
De Avondvierdaagse van Diemen in 2019.

Avondvierdaagse van Diemen gaat dinsdag van start

DIEMEN De Avondvierdaagse van Diemen wordt van 14 juni tot en met vrijdag 17 juni gehouden. De start en finish zijn voor Het Wapen van Diemen.  De deelnemers worden op vrijdag 17 juni feestelijk onthaald. Er is vanavond een extra inschrijfavond bij Het Wapen van Diemen: van 19.00 tot 21.00 uur.

De Avondvierdaagse van Diemen wordt ook dit jaar georganiseerd door onder anderen Natasha Verheij van Het Wapen van Diemen en Jennifer Meupelenberg. Net als veel andere evenementen kon de Avondvierdaagse van Diemen in 2020 en 2021 niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Natasha: "Het wordt de veertigste editie van de Avondvierdaagse van Diemen. We maken er vrijdagavond een extra feest van om het lustrum te vieren. Er zijn dan optredens van Baas B, Dion van Ark en DJ Jordy Jomo." De deelnemers lopen elke avond een parcours van vijf of tien kilometer. Net als tijdens voorgaande edities zullen er veel ouders met kinderen meedoen. Ook doen de basisscholen in Diemen mee. Langs het parcours zullen verkeersregelaars staan die ervoor zorgen dat de deelnemers veilig kunnen oversteken. Natasha Verheij: "De deelnemers starten elke avond om 18.00 uur bij Het Wapen van Diemen. Zij lopen elke avond een andere route. Diemen is sinds de laatste avondvierdaagse enorm veranderd, denk aan Holland Park en de groei van Plantage de Sniep. Dat maakt het voor deelnemers extra leuk om mee te doen."
Op de slotavond van de Avondvierdaagse van Diemen worden de deelnemers bij de Diemerbrug onthaald door een brassband. Daarna ontvangen zij hun medaille bij het Wapen van Diemen.

Deelnemers kunnen zich ook op 14 juni vlak voor de start inschrijven. Dan zijn de kosten acht euro per persoon.