Bezoekers van Smakelijk Diemen hebben het naar hun zin.
Bezoekers van Smakelijk Diemen hebben het naar hun zin. Foto: Trudy Kroese

Genieten van Smakelijk Diemen en jazzfestival

Inwoners van Diemen hebben afgelopen weekeinde genoten van culinair festival Smakelijk Diemen en jazzfestival Duke op het Diemerplein.

DIEMEN Culinair festival Smakelijk Diemen werd zaterdag en zondag gehouden. Jazzfestival Duke op het Diemerplein vond zondagmiddag plaats.

Smakelijk Diemen werd georganiseerd door Dennis Heide van Brasserie Drusius en Wim Bohnenn. Beiden zijn tevreden, maar Bohnenn plaatst wel een kanttekening. "Drie restaurants uit Diemen hebben op het laatste moment afgezegd. Daardoor waren er maar weinig zaken die eten verkochten. Dat vind ik erg jammer, want het evenement heet Smakelijk Diemen. Ik vreesde even dat het zaterdag zou gaan regenen. Maar gelukkig brak de zon door en kwamen er veel mensen naar het Diemerplein. Er waren ook veel gezinnen met kinderen en de sfeer was net als tijdens voorgaande edities van Smakelijk Diemen uitstekend."

Artiesten

Er traden zaterdag diverse artiesten op, onder wie Danny Froger, Quincy en Sven Versteeg. De laatste twee zijn inwoners van Diemen.

Het was zondag rustiger op het Diemerplein. Maar er was weer veel te beleven op het Diemerplein. De hapjes en drankjes smaakten goed en jazzliefhebbers genoten van de optredens van de artiesten, waaronder brassband de Neuteblazers uit Diemen en zangeres Laura Fygi. 

Rien Schimmel, voorzitter van Stichting Duke op het Diemerplein: "Het ging zondagmiddag helaas hard regenen, maar het publiek bleef zitten. Veel mensen kwamen speciaal voor het optreden van Laura Fygi naar het Diemerplein. Ik kreeg maandag nog een e-mail van Laura Fygi waarin zij schreef dat zij heel blij was met de organisatie en de zorg die wij aan de artiesten hebben besteed. Het is belangrijk om artiesten met een grote naam vast te leggen. Dat heeft een positieve invloed op het aantal bezoekers."

Sven Versteeg.
Vier heren genieten van een lekker drankje bij de bar van Drusius.
Quincy.
Laua Fygi tijdens Duke op het Diemerplein.