Positief saldo jaarrekening

Vervolg van voorpagina.

Het college becijferde dat afgelopen jaar een bedrag van € 1 miljoen niet is uitgegeven aan activiteiten die wel gepland waren. Veel van die zaken zijn doorgeschoven en moeten dus dit jaar uitgevoerd gaan worden. Van het Rijk kwam afgelopen jaar € 0,5 miljoen extra. De aanhoudend stijgende kosten van de jeugdhulp geven zorg. Die kostengroei bedroeg € 0,9 miljoen en is vooral een gevolg van een toename van het aantal cliënten en complexiteit van de problematiek. Het college zette inmiddels een programma op om die kosten beter in de greep te krijgen. Samen met andere mee- en tegenvallers resteerde voor de gemeente Diemen zo een saldo van € 1,98 miljoen.

Het college van burgemeester en wethouders bood de jaarstukken twee weken geleden aan de gemeenteraad aan. Daarbij doet het college het voorstel om het overschot aan de reserves toe te voegen. “Door ons zorgvuldig financieel beleid hebben we een uitstekende reservepositie. Ook nu is het raadzaam om dat geld te reserveren, want we voorzien nog pittige risico’s. Door de oorlog in Oekraïne zien we bijvoorbeeld de inflatie oplopen. Dat gaat ons ook flink raken. Bovendien pakt de herverdeling van het Gemeentefonds voor ons ongunstig uit. Dat zal echt veel minder rijksgeld betekenen. Ten slotte blijft ook de jeugdhulp weerbarstige materie. Om die redenen achten we het slim om onze spaarpot goed gevuld te houden.”


Theater en Blauw van 6 tot en met 19 juni gesloten

DIEMEN Theater de Omval, grand café Blauw en het bespreekbureau zijn van maandag 6 tot en met zondag 19 juni volledig gesloten vanwege de verbouwing.

In deze twee weken worden eerst de nieuwe gietvloeren gegoten en daarna moeten ze drogen. Dus kan er in deze periode niemand het theater betreden. 

Er is op woensdag 15 juni wel de jeugdvoorstelling 'Tarzan' in het Diemerbos. Die vindt plaats bij horecazaak House of Bird.

Kaarten voor voorstellingen en films kunnen uiteraard wel online worden besteld: www.theaterdeomval.nl.