Proces moord Vincent Jalink

Vervolg van voorpagina.

"Die onderzoeksresultaten kunnen van grote waarde zijn voor mijn cliënt”, aldus de raadsman. Hij vroeg het hof zijn cliënt te schorsen uit zijn hechtenis, maar dat verzoek wees het hof af.

De 39-jarige Jalink werd voor de ogen van zijn destijds 9-jarige zoontje geliquideerd op de Klipperweg in Diemen-Noord. Rond 22.00 uur werd hij voor zijn huis beschoten toen hij met zijn zoontje naar zijn zwarte Porsche Cayenne liep. Voor de ogen van zijn kind zakte hij op straat in elkaar, waarna hij in het ziekenhuis overleed. Jalink, geen onbekende van justitie, was in het verleden al eens veroordeeld voor witwassen. Wat de reden was voor de moord is nooit helemaal duidelijk geworden. Justitie denkt dat het te maken had met een niet nagekomen cocaïnedeal.

De rechtbank wijst G. als de schutter aan die de 12 kogels op Jalink afvuurde. Er werd kort na de liquidatie een petje op de vluchtroute gevonden met daarop kruitsporen en het DNA van G. Daarnaast werd G. de dagen voorafgaand aan de moord samen met de vermoedelijke medeverdachten op camerabeelden gezien op het parkeerterrein bij treinstation Diemen-Zuid, als ook in de buurt van de Klipperweg. En G. werd door getuigen herkend.

G. heeft altijd ontkend dat hij de schutter was. Hij ging dan ook in 2020, direct na het vonnis, in hoger beroep. Over het petje zei hij dat hij dat in 2015 had gekocht bij de Zara, maar dat hij dat na een paar maanden weggegeven had omdat hij het niet meer mooi vond. Aan wie kon hij zich niet meer herinneren.

De rechtszaak tegen G. wordt volgend jaar april inhoudelijk behandeld. Het hof en het OM gaan ervan uit dat dan alle onderzoeken, ook in de zaak van de medeverdachten, afgerond zullen zijn.