Afbeelding
Foto:

Tijl de Bruijn

Raadslid voor GroenLinks, woont sinds 2017 in Diemen

Waarom ben je gemeenteraadslid geworden?
"Ik ben al heel lang in politiek geïnteresseerd en vond dat ik daar iets mee moest gaan doen. De lokale politiek is dan een eerste stap. Ik vind het leuk om over politieke standpunten te discussiëren, ook met mensen die aan de andere kant van het politieke spectrum staan."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben monteur bij Check, een bedrijf dat deelscooters verhuurt. Ik ga daar mee stoppen, want na de zomer ga ik ecologie studeren aan de Universiteit van Amsterdam."

Wat zijn je hobby's?
"Ik ben veel bezig in mijn moestuin aan de Rode Kruislaan. Ik woon in een studentenflat en De Key heeft ons een moestuin gegeven. Daarnaast ijshockey ik in het studententeam van de vereniging Thor in de Jaap Edenhal."

Waar ga je uit?
"Ik ga regelmatig naar De Melkweg en komt ook in horecazaken als De Vrienden van Amstel en Café Montmartre."

Van welke muziek houd je?
"Ik houd van punkrock en rock. Een aantal favoriete bands van mij zijn onder andere Blink-182, 21 Pilots en Greenday."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Bij voorkeur landen die per trein bereikbaar zijn. Ik ga in de zomer met het vliegtuig naar IJsland. De laatste keer dat ik heb gevlogen was zeven jaar geleden. Ik vlieg zo min mogelijk, maar als ik vlieg steun ik ter compensatie een project dat bomen plant."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
Er hangt hier een dorpse sfeer. Ik kom uit een dorp in Zeeland en vind het prettig dat het in Diemen relatief rustig is. Het is hier gelukkig niet zo druk als in Amsterdam."