Meer zicht op rol medeverdachten moord Jalink

Diemen Justitie denkt meer zicht gekregen te hebben op de rol van de medeverdachten van de moord op de Diemenaar Vincent Jalink op 27 mei 2016.

Voor die moord is in januari 2020 de 32-jarige Gideon G. tot 23 jaar celstraf veroordeeld. Hij was volgens het vonnis van de rechtbank Amsterdam de schutter die Jalink die avond in het bijzijn van zijn zoontje op de Klipperweg in Diemen-Noord doodschoot. G. zou de liquidatie in vereniging hebben gepleegd, alleen had justitie toen te weinig bewijs om de medeverdachten op te pakken.

Dinsdag werd tijdens het hoger beroep in de strafzaak tegen Gideon G. duidelijk dat justitie nu een stuk verder is in haar onderzoek naar de opdrachtgevers en naar de mede-uitvoerders van de liquidatie. In totaal zijn er naast G. nog zes andere mannen in beeld, waarvan een aantal deze maand als getuige zal worden gehoord. Daarnaast is er ook sprake van een anonieme bedreigde getuige die ook gehoord zal worden. In het hervatte onderzoek naar de medeverdachten wil justitie uitzoeken wat ieders betrokkenheid bij de liquidatie is geweest of dat er misschien ook sprake was van afpersing of bedreiging.
De advocaat van G. vroeg het hof de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen zijn cliƫnt op te schorten tot na de afronding van het onderzoek naar de andere verdachten.

2