Smakelijk Diemen in 2019.
Smakelijk Diemen in 2019. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN Tijdens het culinair evenement Smakelijk Diemen dat op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni op het Diemerplein wordt gehouden, treden er veel artiesten op. Bezoekers kunnen ook genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Smakelijk Diemen wordt op zaterdag 4 en zondag 5 juni gehouden op het Diemerplein. Op 5 juni vindt ook Jazzfestival Duke op het Diemerplein plaats, met onder meer een optreden van Laura Fygi.

Op zaterdag 4 juni zijn er optredens van Davey Bindervoet, Danny van Ingen, Sven Versteeg, Quincy, Dario, Danny Froger en DJ Roy van der Burg. Sven Versteeg en Quincy zijn inwoners van Diemen. Zij traden onlangs ook op in Diemen tijdens het succesvolle Oranjefeest op het Van Markenplantsoen. Smakelijk Diemen vindt op zaterdag 4 juni plaats van 16.00 tot 23.00 uur. Tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen op zondag 5 juni is er ook het Jazzfestival Duke op het Diemerplein. Smakelijk Diemen duurt dan van 13.00 tot 19.00 uur. Het jazzfestival duurt van 13.00 tot 18.00 uur.

Smakelijk Diemen wordt georganiseerd door Dennis Heide en Wim Bohnenn. Heide is eigenaar van Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein. Bohnenn is bij veel inwoners van Diemen bekend als de presentator van het Diemer Festijn. Stichting Duke op het Diemerplein organiseert het jazzfestival.

Dennis Heide: "Er staan tijdens Smakelijk Diemen kraampjes van restaurants en foodtrucks op het Diemerplein. Er doen diverse zaken uit Diemen mee aan Smakelijk Diemen: Grand Café Cheers, Brasserie Drusius, Het Wapen van Diemen, Otra Mas en Baramaribo. Cheers en Drusius zetten beide een bar op het Diemerplein. Alle hapjes en drankjes kunnen met munten worden betaald. Die zijn zaterdag en zondag te koop op het Diemerplein."

Wim Bohnenn: "Het wordt de zesde editie van Smakelijk Diemen. We hebben er erg veel zin in en hopen dat er veel bezoekers komen. Smakelijk Diemen en Duke op het Diemerplein zijn mede mogelijk gemaakt door Daarom Diemen en Winkeliersvereniging Diemerplein. Wij zijn uiteraard heel blij met hun steun."

Tijdens Duke op het Diemerplein staat de muziek van Duke Ellington centraal. Een jazzorkest met een geweldige bezetting speelt de muziek van Duke Ellington en andere swingende jazz. Het is de zevende editie van het jazzfestival in Diemen. Het programma van Duke op het Diemerplein: 13.00-13.50 uur: in de stemming komen met Jazzorkest MDM; 13.50-14.00 uur: opening door burgemeester Erik Boog; 14.00-14.50 uur: de Neuteblazers; 15.00-15.50 uur: Sietse van Gorkum, muziek waarbij jazz, klassiek en pop samenkomen; 16.00-16.50 uur: Laua Fygi en 17.00 tot 18.00 uur: De Junior Jazz Experience, deels samen met de Neuteblazers.

Op zondag 5 juni treedt het Leo Herzog Kwartet tussen 12.00 en 14.30 uur tweemaal op voor Brasserie Drusius in Winkelcentrum Diemerplein.

Stichting Duke op het Diemerplein prijst zich gelukkig dat de charmante jazz-zangeres Laura Fygi komt optreden. Ze maakt al jarenlang wereldwijd furore. Sietse van Gorkom treedt op met zijn kwartet. Hij is een talentvolle violist die samenspeelde met Candy Dulfer. Hij is eveneens bekend van Kytemans Hip Hop Orchestra en was ook te zien en te horen in het tv-programma Matthijs Draait Door. De Diemense de Neuteblazers zorgen ook dit jaar weer voor passende sfeermuziek. Met de Junior Jazz Experience valt er ook veel te genieten van groot muzikaal talent. 

Laura Fygi.