Afbeelding

Onitcha Ramautarsing

Raadslid voor D66, woont sinds 2008 in Diemen

Waarom ben je raadslid geworden?
"Mijn doel is om ervoor te zorgen dat zaken voor iedereen in Diemen goed geregeld zijn. We wonen in een fijne gemeente waar veel zaken al goed geregeld zijn. Maar er zijn ook mensen die moeilijk zaken voor zichzelf kunnen regelen. Bijvoorbeeld doordat zij laaggeletterd zijn of niet mobiel. En onze maatschappij wordt steeds complexer, zeker voor de mensen die afhankelijk zijn van zorg of andere voorzieningen."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben jurist Arbeidsrecht bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Ik adviseer werkgevers over de toepassing van de CAO Gehandicaptenzorg en het arbeidsrecht. Daarnaast heb ik een sociale onderneming: Buurderij Amsteldorp. Via de buurderij kunnen mensen bijna rechtstreeks van lokale boeren en ambachtelijke producenten kopen voor een eerlijke prijs."

Wat zijn je hobby's?
"Ik bak graag, vooral taarten en cake. En daar verras ik vrienden en familie mee. Daarnaast lees ik graag, vooral Engelstalige romans. "

Doe je aan sport?
"Ik doe aan yoga in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid. Dat is echt een ontdekking die ik een paar jaar geleden heb gedaan. Ik heb het druk en yoga maakt mij sterk en rustig."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Toen ik hier in 2008 kwam wonen moest ik wel wennen. Ik kwam uit Amsterdam en vond het hier nogal stil. Maar nadat ik kinderen had gekregen en in speeltuinen en op schoolpleinen kwam, leerde ik meer mensen kennen. Ik ben nog steeds bezig de verschillende Diemense gemeenschappen beter te leren kennen. Ik vind het heerlijk wonen in Diemen."