Voice Female treedt op 4 en 5 juni op met 'Zucht'

DIEMEN De vrouwen van Theaterkoor Voice Female brengen op zaterdag 4 juni om 20.30 uur en zondag 5 juni om 14.30 uur hun voorstelling 'Zucht' in Theater de Omval.

Voice Female bestaat al bijna 25 jaar. Veel verloop is er niet. De leden zijn trouw aan het koor. Tijdens de coronapandemie zijn ze twee jaar lang blijven zingen en oefenen. Niet fysiek, maar achter het computerscherm. 

Gemist

De leden hebben elkaar in die periode gemist en misten ook het delen van successen, blijdschap en verdriet. De dirigent zette al zijn didactische zeilen bij om de vrouwen bij het ‘scherm’ te houden. En de vrouwen zaten braaf elke maandag met een kop thee in de keuken, de slaapkamer of de woonkamer mee te zingen. Solist tegen wil en dank, want samen digitaal zingen gaat nu eenmaal niet. Maar ze hebben sinds het weer mag veel geoefend met elkaar en extra gerepeteerd. Ze zijn klaar voor een nieuwe voorstelling. Die gaat over de zucht naar wat nog niet is, of juist is geweest; het gaat over wachten en verlangen, over hoop en over liefde. 

Combinaties

De gezongen stukken vormen paren. Ze verschillen in muziekstijl en komen uit verschillende tijden, maar ze hebben hetzelfde thema. Zo ontstaan verrassende combinaties. De artistieke leiding is weer in handen van het vaste duo Peter Schoenaker (verantwoordelijk voor de muzikale uitvoering en de arrangementen) en Karin Jönsthövel (verantwoordelijk voor de enscenering en regie). Samen met de vrouwen van Voice Female en gastmuzikanten staan zij garant voor opnieuw een geweldige voorstelling waar het plezier van afspat. 

Kaarten

Kaarten inclusief consumptie kosten 17,50 euro. Kaarten zijn online te verkrijgen via www.theaterdeomval.nl, of aan de kassa.