Afbeelding

Jarno van Heumen

Raadslid voor Ons Diemen, woont vijftien jaar in Diemen




Waarom ben je gemeenteraadslid geworden?
"Ik ben anderhalf jaar geleden door Wim Advokaat gevraagd om mij aan te sluiten bij Ons Diemen. Ik ben al lange tijd in politiek geïnteresseerd. Zo heb ik enkele jaren geleden enige tijd politicologie gestudeerd. Ik ben van mening dat je in de lokale politiek daadwerkelijk zaken kunt veranderen. Wat ik belangrijk vind is het behoud van groen en leefruimte in onze wijken en het tegengaan van eenzaamheid binnen alle doelgroepen in Diemen."

Wat doe je voor werk?
"Ik werk bij een accountantskantoor in Amsterdam. Ik werk op de afdeling Audit en Assurance. Ik heb een jaar Finance en Control gestudeerd en begin na de zomer met de studie Accountancy aan Nyenrode."

Wat zijn je hobby's?
"Hardlopen, politiek, geschiedenis en leuke dingen doen met mijn vriendin en vrienden. Ik heb vier keer de Dam tot Damloop uitgelopen."

Waar ga je uit?
"Ik ben de afgelopen jaren weinig uitgegaan vanwege de coronamaatregelen. Daarnaast heb ik het momenteel vrij druk en heb ik daardoor ook minder behoefte om uit te gaan. Als ik uitga, ga ik meestal naar Café 't Pandje in Diemen of naar cafés op en rond het Leidseplein."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Er heerst hier een dorpse sfeer. Die sfeer moeten we vasthouden. We moeten niet te veel verstedelijken, maar dat betekent niet dat we niet moeten blijven ontwikkelen. Zo vind ik dat er hier bijvoorbeeld meer mogelijkheden voor jongeren moeten komen."