De selectie van dames 1.
De selectie van dames 1. Foto: Sv Zeeburg

Dames 1 sv Zeeburg sluit seizoen af met nederlaag

DIEMEN Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen ZVBB' 21 met 24-17 verloren. Het was de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Sv Zeeburg is vanuit de tweede divisie gedegradeerd naar de hoofdklasse. Sv Zeeburg is als elfde van de tweede divisie A geëindigd. De ploeg heeft na 22 wedstrijden acht punten. Lettele is eveneens met acht punten geëindigd, maar het doelsaldo van sv Zeeburg(-102) is beter dan dat van Lettele (-141). Lettele is daardoor als laatste geëindigd.

Sv Zeeburg promoveerde aan het eind van het seizoen 2019-2020 van de hoofdklasse naar de tweede divisie. Dat seizoen werd vroegtijdig beëindigd door de coronamaatregelen. Het seizoen 2020-2021 werd al na enkele wedstrijden stilgelegd vanwege de coronapandemie en niet meer hervat.

Het seizoen 2021-2022 startte in het najaar, maar stond eveneens in het teken van corona. Het kwam regelmatig voor dat teams moesten afzeggen vanwege coronabesmettingen van speelsters. Sv Zeeburg kampte het hele seizoen met blessures van speelsters. In november werd de competitie stilgelegd. De competitie werd eind januari hervat. Het gevolg was dat er in korte tijd veel wedstrijden moesten worden afgewerkt. Ook in vakantieperioden.
Het Nederlandse Handbalverbond plande ook wedstrijden in op doordeweekse avonden. Dit was voor veel verenigingen die verre uitwedstrijden moesten spelen een probleem. Speelsters en trainers moesten overdag gewoon werken.
Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft aan het einde van de competitie drie competitieduels moeten afzeggen omdat de ploeg met veel blessures kampte en geen team op de been kon brengen. Het Nederlands Handbalverbond bepaalde dat sv Zeeburg die wedstrijden met 10-0 verloor.