Gevel-isolatie 50 woningen langs busbaan

Vervolg van voorpagina.

Naast het openstellen van de busbaan voor autoverkeer wordt er een 30 kilometerzone op hoofdwegen in Diemen-Zuid ingevoerd en wordt een rotonde op de kruising Boven Rijkersloot-Beukenhorst aangelegd. 

Onderzoek

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is afgesproken dat er nog nader geluidsonderzoek zou worden uitgevoerd voordat de verkeersbesluiten worden genomen. Dat onderzoek heeft aangetoond dat de geluidsisolatie slechter is dan eerder berekend. 

Beroep

Tegen het bestemmingsplan is door het bewonerscomitĂ© beroep aangetekend bij de Raad van State. Op 29 november 2021 heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State de werking van het bestemmingsplan geschorst tot het moment van een uitgebreide zitting bij de Raad van State. 

De gemeente wacht nog op een datum voor deze zitting.


Misstanden vastgoed-branche

Burgemeester Boog: "Bovendien kan er schade aan panden ontstaan en zijn de panden ook niet beschikbaar voor echte woningzoekenden of bedrijven die zich willen vestigen. Alle reden om samen alert te zijn en meldingen te doen. Ik ben dus blij dat we nu samen met de sector en met Meld Misdaad Anoniem weer concrete stappen zetten.”

Melden

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt (geen politie). Melden kan telefonisch en online via een beveiligde omgeving. Een klein team van medewerkers waarborgt de anonimiteit en behandelt de melding met zorg. Het meldpunt stuurt jaarlijks 20.000 meldingen door naar politie en andere opsporingsinstanties, waardoor dagelijks zaken worden opgelost.

Ondersteund

De campagne wordt ondersteund door het NVM, VBO, Makelaarsvereniging Amsterdam, ministerie van Justitie en Veiligheid, politie, Openbaar Ministerie, RIEC en tientallen gemeenten.