Bijeenkomst gedupeerden van toeslagenaffaire

Vervolg van voorpagina.

Kristel van Stichting Lotgenoten is zelf gedupeerde van de toeslagenaffaire, heeft contact met Diemense gedupeerden en adviseert de gemeente en welzijnsorganisatie Madi Diemen. Zij heeft soortgelijke bijeenkomsten in andere plaatsen bezocht.

Kristel: "Dit soort bijeenkomsten is heel belangrijk voor zowel de gedupeerden als de medewerkers van de gemeente. De slachtoffers van de toeslagenaffaire voelen zich nog steeds niet gehoord en gezien en willen hun verhaal kwijt. Zij worden nog steeds met de gevolgen van de toeslagenaffaire geconfronteerd. Om een voorbeeld te geven: veel slachtoffers hebben nog steeds niet de 30.000 euro ontvangen die hun door de regering is toegezegd. Zij worden nog steeds van het kastje naar de muur gestuurd en voelen zich machteloos. Ze hebben echt het idee dat de landelijke politiek ondanks alle toezeggingen nog steeds niets voor ze doet."

De medewerkers van de gemeente kunnen van de slachtoffers van de toeslagenaffaire zelf horen met welke problemen zij worden geconfronteerd en hoe zij hen kunnen helpen (ondersteunen).