Afbeelding

Angelique van Marion

Onafhankelijke partij Diemen, woont 45 jaar in Diemen

Waarom ben je gemeenteraadslid geworden?
"Voor mijn studie verrichtte ik buurtonderzoek naar de lokale democratie, sociale inclusie en duurzaamheid in Diemen. Dat zijn drie thema’s die mijn aandacht hebben. Ik ben in contact gekomen met de Onafhankelijke Partij Diemen toen een aantal leden van die partij de wijk waar ik woon, Diemen-Zuid, bezocht. Wij deelden dezelfde politieke opvattingen, op lokaal niveau. Dat is dichter bij de mensen. De lokale politiek spreekt mij aan omdat ik denk dat je als raadslid zaken kunt veranderen en dingen kunt bereiken als je je engageert. Ik vind dat wij als partij een aantal goede zaken aan de orde stellen. Ik wil zelf de komende vier jaar aandacht vragen om mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren om te gaan stemmen. Stemmen is een recht. Maar juist veel mensen die tot die doelgroep behoren stemmen niet."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben ambulant hulpverlener bij een zorginstelling in het Gooi e.o. Daarnaast doe ik de studie Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam."

Wat zijn je hobby's?
"Wandelen, bodycombat, zumba, lezen en veganistisch koken. Ik ben veganist. Duurzaamheid begint ook bij mezelf, in de aankopen die ik doe. Ik denk na over wat ik eet en waar het vandaan komt. Fair trade. Ik wandel regelmatig. Ik ben overal te vinden waar bossen, heide en strand zijn. De Veluwe heeft mooie bossen waar ik lekker met de honden kan wandelen."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Winkelcentrum Diemerplein. Ik winkel graag en vind het prettig om lokale ondernemers te steunen."