Raad praat weer over Buitenlust

DIEMEN De gemeenteraad praat vanavond over het voorontwerp-bestemmingsplan Buitenlust. De bewoners van Buitenlust, die zich hebben verenigd in Werkgroep Buitenlust Groen, verzetten zich al lange tijd tegen de bouwplannen van de gemeente. Zij voelen zich niet serieus genomen door de gemeente.

In juli 2021 is een conceptplan vastgesteld met een kader voor het realiseren van woningbouw in Buitenlust. Om het plan juridisch mogelijk te maken is een voorontwerp-bestemmingsplan opgesteld dat gereed is om in procedure te brengen. De gemeenteraad praat vanavond in de informatieve raadsvergadering over het bestemmingsplan.
De gemeente wil op de plek van het sportveld in Buitenlust sociale huurwoningen bouwen. "Er wordt totaal niet geluisterd naar de bewoners. Ze worden aangehoord en meer niet. De plannen worden gewoon doorgezet en we worden er moedeloos van. Elke keer dat we om bewonersparticipatie vragen wordt er niets mee gedaan en krijgen we geen gehoor", aldus Werkgroep Buitenlust Groen. "Naast het feit dat woningbouw ten koste gaat van het bestaande groen en speel- en sportvoorzieningen in de wijk, komt het gebouw van vijf etages hoog - ondanks dat het een paar meter wordt verplaatst ten opzichte van de eerder aangewezen plek - vlak bij de bestaande woningen gebouwd."

3