'Overeen-stemming over concept-coalitieakkoord'

DIEMEN GroenLinks, Ons Diemen, D66 en de PvdA hebben overeenstemming bereikt over een conceptcoalitieakkoord bereikt. 

De vier partijen gaan het conceptcoalitieakkoord nu bespreken met hun fracties en achterban. Het coalitieakkoord wordt op dinsdag 17 mei bekendgemaakt en op donderdag 19 mei in de gemeenteraad besproken. De vier partijen hebben de afgelopen weken onderhandeld. Formateur Zita Pels heeft het proces begeleid. GroenLinks, Ons Diemen, D66 en PvdA hebben een ruime meerderheid in de gemeenteraad. De vier partijen hebben samen 16 van de 23 zetels. (GroenLinks 5, Ons Diemen 4, D66, 4 en PvdA 3). 


'Bijeenkomsten gedupeerden toeslagenaffaire zijn belangrijk'

DIEMEN Drie gedupeerden van de toeslagenaffaire organiseren samen met de gemeente Diemen op vrijdag 13 mei een derde bijeenkomst voor andere (mogelijk) gedupeerden in Diemen. 

De bijeenkomst wordt gehouden in de Torenkamer van De Brede HOED, aan de D.J den Hartoglaan 8 en duurt van 09.30 tot 11.30 uur. (Mogelijk) gedupeerden kunnen zonder afspraak langskomen. Het doel van de bijeenkomst is om met elkaar kennis te maken en elkaar te ondersteunen als lotgenoten. Deze ochtend zijn ook medewerkers van welzijnsorganisatie Madi Diemen, de gemeente Diemen en Stichting Lotgenotencontact aanwezig. Zij kunnen aanwezigen verder de weg wijzen en vragen beantwoorden.

2