Buitenlust

Vervolg van voorpagina.

"Die plek is echt verkeerd. Op de vraag of het verplaatsen van het gebouw mogelijk is (naar achteren richting de vijver) om bestaande bewoners te ontzien en nieuwe (kleine) speelvoorzieningen veiliger te plaatsen met beter zicht, wordt niet gereageerd. De verjonging van de wijk met steeds meer jonge kinderen vraagt juist om behoud van de ruimte voor spelen, groen en sport en niet de afbraak daarvan. Met verdere verstening van Buitenlust gaat de kwaliteit van de wijk achteruit. Buitenlust is een wijk die al aan alle vier de kanten wordt omgeven door spoorwegen, snelwegen en de Ouddiemerlaan", aldus Werkgroep Buitenlust Groen.


Ex-raadslid Frans Eerkens overleden

DIEMEN Ex-raadslid Frans Eerkens (GroenLinks) is op 30 april overleden. Hij is 73 jaar geworden.

Frans Eerkens speelde een belangrijke rol binnen GroenLinks Diemen. Hij was vanaf 2005 actief binnen de afdeling Diemen van GroenLinks. Hij was van 2010 tot 2014 raadslid voor GroenLinks in Diemen. Daarna viel hij nog een aantal keren in als raadslid. Frans Eerkens bleef na zijn periode als raadslid nauw betrokken bij de afdeling Diemen van GroenLinks. Hij hield de afdeling scherp op groene en linkse thema's. Hij maakte zich zorgen om klimaatverandering en voerde actie tegen de komst van een biomassacentrale in Diemen. Frans Eerkens was een sympathieke man. Hij nam altijd de tijd om op straat een gesprek met mensen te voeren. Hij was een rustige man die zaken van diverse kanten bekeek en respect had voor de mening van anderen.


Diemenaar (19) komt om het leven bij ongeluk

DIEMEN Bij een ongeluk op afrit Almere Poort van de A6 is dinsdagmorgen de bestuurder van een auto om het leven gekomen. Het betreft een 19-jarige man uit Diemen.

De auto raakte kort voor 05.00 uur te water. De hulpdiensten konden in eerste instantie geen inzittenden vinden. Duikers van de brandweer troffen het slachtoffer uiteindelijk onder de auto aan.