Vrijspraak voor mishandeling

Diemen Een 47-jarige man uit Diemen is vrijgesproken van de mishandeling van zijn partner. Dat heeft de politierechter bepaald. Volgens de rechter heeft hij wel genoeg bewijs maar niet de overtuiging dat de man zijn vrouw heeft geslagen: “U kan het gedaan hebben, maar het kan ook zijn dat dat niet zo is. Ik weet het niet, dus moet ik u vrijspreken”, aldus de rechter.

Ook de officier van justitie had niet de overtuiging dat de man twee maanden geleden zijn vrouw drie keer in het gezicht had geslagen en vroeg de man vrij te spreken. De vrouw was op 21 februari om 10.30 uur samen met haar broer bij het politiebureau aangekomen. Zij had een opgezette wang en vertelde dat haar man dat had gedaan.
Het stel lag sinds enkele weken in scheiding. Zij kenden elkaar vier jaar en hebben een dochtertje van twee jaar dat op dit moment bij de moeder verblijft.  

Volgens de man, die drie kennissen had meegenomen naar de zitting die een schriftelijke verklaring hadden afgelegd om hun vriend vrij te pleiten, was de relatie tussen de twee niet goed en had hij begin februari aangedrongen op een scheiding.
De vrouw die twintig jaar jonger is dan de man, geen verblijfsvergunning heeft en heel veel rechten verliest bij de scheiding, nam een advocaat in de arm. Twee dagen later stond de politie voor de deur bij de verdachte vanwege de vermeende mishandeling.

Volgens de Diemenaar gaat het om eerwraak en probeert zijn ex te vermijden dat zij haar familie tot schande brengt. Ook hoopt ze dat ze om die reden in de vrouwenopvang terecht kan en haar verblijfsvergunning niet verliest. Daarom zou zij deze mishandeling in scène hebben gezet.
Maar de politie liet weten duidelijk sporen van geweld in het gezicht van de vrouw te hebben aangetroffen. Dit zou ‘s ochtends in hun woning in Diemen zijn gebeurd, volgens de verklaring van de vrouw.

De man ontkent zeer stellig: “Het was een vooropgezet plan om mij kapot te maken en mijn kind weg te houden.”  
De rechter probeerde nog: "Heeft u dan geen ruzie gehad, want uw ex verliest veel met een scheiding.” Maar de Diemenaar ontkende opnieuw en zei dat zij altijd rustig met elkaar hebben gesproken. Nadat de politierechter de man vrijsprak sprongen de tranen hem in de ogen en liep hij geëmotioneerd de zaal uit.