Een bezoeker geniet (woensdagochtend) van een drankje in Cheers.
Een bezoeker geniet (woensdagochtend) van een drankje in Cheers. Foto: Trudy Kroese

Weer genieten van horeca en cultuur

DIEMEN Veel inwoners van Diemen hebben gisteren van een hapje en een drankje genoten in een van de horecazaken in Diemen. 

De horeca en de cultuursector in Diemen zijn uiteraard enorm blij met de versoepeling van de coronamaatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft bekendgemaakt. Maar de horeca en de cultuursector hebben nog steeds te maken met beperkingen.
Veel mensen hebben een bezoek aan de horeca gemist. We zagen woensdagochtend al bezoekers van Grand Café Cheers en Brasserie Drusius in het centrum van Diemen genieten. In de loop van de dag en avond werden ook de andere horecazaken in Diemen bezocht.

Het kabinet maakte de versoepeling van de coronamaatregelen dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie in Den Haag. Maar net als bij eerdere versoepelingen lekten die maandag al uit. De horeca en de cultuursector in Diemen hielden er al enige tijd rekening mee dat zij woensdag weer open mochten.

De horeca en de cultuursector hebben zich intensief en zorgvuldig voorbereid op de heropening. Daniel Beijnes, eigenaar van Café 't Pandje en Eetcafé 't Pannetje: "Ik ben blij dat wij weer open zijn. Ik zie het als een begin. We hebben ervoor gezorgd dat de voorraad op orde is."

5