Jan Sikking

Jan Sikking

Jan Sikking is geboren en getogen in Diemen. Hij geeft les aan het Mediacollege als docent bedrijfskunde. In zijn vrije tijd is Jan schermvlieginstructeur. Van een berg af rennen om met een parachute te vliegen is zijn grootste hobby. Jan is ook raadslid. De reden dat Jan in de politiek is gegaan, is omdat hij vindt dat Diemen niet bij Amsterdam mag komen, maar een randstedelijk dorp moet blijven.  
Jan Sikking begon zijn eerste periode als gemeenteraadslid voor Leefbaar Diemen. In deze tweede periode heeft de partij haar naam veranderd in Onafhankelijke Partij Diemen, waar hij nu fractievoorzitter van is.

De Onafhankelijke Partij Diemen is als lokale partij niet gebonden aan landelijke partijprogramma’s en standpunten. En is niet gebaseerd op geloof, ideologie, dogma of fanatisme. De partij staat voor de belangen van alle Diemenaren.  
Jan: "In Diemen kan iedereen nog meepraten. Je ziet de burgemeester rondfietsen en raadsleden zijn op straat aanspreekbaar. Met elkaar kunnen we zorgen voor een schoon, veilig en leefbaar dorp, zodat onze kinderen kunnen opgroeien in een mooi Diemen. Daar staan we voor.”