Sofie Kuilman

Sofie Kuilman

Mijn naam is Sofie Kuilman, 26 jaar, geboren en getogen in Diemen. In mijn vrije tijd ben ik te vinden bij Vereniging Manege De Eenhoorn, waar ik zelf rijd en lesgeef. Daarnaast wandel ik graag met onze labrador Midas over de vele losloopplaatsen die Diemen rijk is. Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de UvA. Na mijn afstuderen heb ik een jaar bij het Stadsarchief Amsterdam gewerkt. Nu werk ik alweer drieĆ«nhalf jaar bij het Centrum voor Lokaal Bestuur van de PvdA. 

Sinds 2018 ben ik gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid. Twee jaar later werd ik fractievoorzitter. Het is geweldig dat ik op deze manier iets kan doen voor Diemen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart ben ik lijsttrekker voor de PvdA. Een grote eer!
Als sociaal-democraat kies ik voor een gemeente waarin iedereen mee kan doen en zich naar eigen kunnen kan ontwikkelen, ongeacht waar je wieg stond of hoe vermogend je ouders zijn. Dat krijgen we onder andere voor elkaar met goed onderwijs, een stevig sociaal beleid en goede gemeentelijke voorzieningen.
Ook de komende jaren blijf ik me graag - met en voor u - inzetten voor Diemen, waar het voor iedereen goed wonen, werken en verblijven is.