Heropening

Heropening

Vervolg van voorpagina.

Daniel Beijnes: "We hebben roosters voor het personeel gemaakt en hebben scenario's uitgewerkt voor het geval er personeel uitvalt in verband met een coronabesmetting. Ik heb ook veel zelftesten ingekocht. De mensen die bij ons werken zullen frequent een zelftest doen."

Natasha Verheij, samen met haar man Jos Mooij eigenaar van het Wapen van Diemen, vertelt dat zij vorige week al is begonnen met de voorbereidingen voor de heropening van de zaak. "Iedereen is blij dat de horeca weer open is. De mensen waren er echt aan toe. Toen wij anderhalve week geleden op zaterdag één dag open waren, heb ik alleen maar blije gezichten gezien. Ik zag bij wijze van spreken de glimlach van onze gasten door hun mondkapje heen." Ook Peter Meijer, eigenaar van Le Bistro aan de Muiderstraatweg, was woensdag helemaal klaar voor de heropening van de zaak. "Wij hebben in de dagen voor de heropening onze voorraad aangevuld en een aantal andere zaken geregeld. Maar doordat we ook tijdens de lockdown maaltijden hebben bezorgd was onze voorraad toch al redelijk op peil. Wij zijn heel blij dat wij onze gasten weer kunnen ontvangen."

Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval: "Wij zijn erg blij dat Theater de Omval weer open mag. De beperkte mogelijkheden gaan we natuurlijk volop benutten. Helaas gaat het nog maar om kleine versoepelingen, want de 1,5 meterregel betekent dat we nog steeds maar vijftig van de 180 plaatsen beschikbaar hebben. Bij een uitverkochte voorstelling moeten we dan 130 mensen teleurstellen die al een ticket hebben gekocht. Met die capaciteit komen het theater en de artiest niet uit de kosten. De voorstelling van Karin Bloemen en Cor Bakker van woensdagavond kon niet doorgaan. We zijn bang dat ook veel andere artiesten zich de komende weken gaan afmelden. Ook erg jammer is dat de bezoekers na de avondvoorstellingen geen drankje bij ons mogen blijven drinken. Het late tijdstip waarop de versoepelingen bekend zijn gemaakt heeft ons daarbij ook nog een hoop werk en stress opgeleverd. Gelukkig bieden we met West Side Story, House of Gucci, Spencer en Sing 2 deze week al wel weer een heel mooi filmprogramma. We zijn druk bezig om dat aanbod online te zetten. Het is in ieder geval heel fijn dat de Diemense cultuurliefhebbers weer bij ons terecht kunnen. Ook voor een drankje is iedereen weer welkom."