Discussie over openstellen busbaan in Diemen-Zuid

Vervolg van voorpagina.

De fractie van de VVD heeft ook kritiek op het feit dat er geen gehoor is gegeven aan het verzoek van een aantal bewoners van Diemen-Zuid om een onafhankelijke second opinion uit te laten voeren naar de gevolgen van de openstelling van de busbaan.

De Onafhankelijke Partij Diemen en de Ouderenpartij Diemen zijn tegen openstelling van de busbaan. De Ouderenpartij Diemen is van mening dat het raadsstuk waar op 27 januari een besluit over wordt genomen, onvoldoende financieel is onderbouwd. De Ouderenpartij Diemen wil dat er pas later een besluit over het raadsvoorstel wordt genomen. 

Ons Diemen is eveneens tegen het openstellen van de busbaan.

Andere wijken

Overigens is een aantal bewoners van wijken in Diemen-Zuid die niet langs de busbaan liggen wel voorstander van het openstellen van de busbaan. Zij worden op dit moment geconfronteerd met veel autoverkeer in hun wijk. Als de busbaan open gaat ondervinden zij minder hinder van auto's in hun wijk.


Voorverkoop concert in Schuilkerk De Hoop

DIEMEN Hoewel het kabinet pas op dinsdag 25 januari bekendmaakt of er een versoepeling komt voor de cultuursector, gaat de organisatie van Kamermuziek in De Hoop ervan uit dat het concert op zondag 30 januari kan doorgaan.

De voorverkoop is gestart.

Ensemble Sognante

Op zondag 30 januari treedt Ensemble Sognante op. Het concert begint om 15.00 uur. Ensemble Sognante speelt die middag muziek van Bach en Weinberg. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website www.schuilkerkdehoop.nl

“Reserveert u tijdig, want er mogen maar 60 mensen in de zaal. Mocht het concert door de maatregelen toch niet doorgaan, dan ontvangt u het bedrag retour”, aldus de organisatie.