Afbeelding
Foto:

Hans Ploeg

Directeur-bestuurder van Stichting Florente. Werkt op 1 februari twee jaar in Diemen


Waar bestaat je werk uit?
"Ik ben eindverantwoordelijk voor twaalf scholen. Hieronder zijn vijf scholen in Diemen: Noorderbreedte, De Kersenboom, De Octopus, De Ark en Het Atelier. Bij de scholen van Stichting Florente werken 354 medewerkers en krijgen zo'n 3.500 leerlingen les. Centraal staat de kwaliteit van het onderwijs, waarin ik vooral samenwerk met de medewerkers van het onderwijsbureau en schooldirecteuren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, contacten met de samenwerkingsverbanden, huisvesting en de samenwerking met andere besturen en partners als bijvoorbeeld de vijf gemeenten en kinderopvang. Daarnaast probeer ik om dicht bij het onderwijsveld te blijven."

Je hebt het extra druk door de coronapandemie.
"Wij zijn op dit moment veel te veel tijd kwijt om de puzzel van de formaties binnen de scholen op te lossen. Het belangrijkste is dat het onderwijs op school door kan gaan. Al onze werkzaamheden staan continu in het teken van de continuïteit van kwalitatief goed onderwijs."

Wat zijn je hobby's?
"Voetbal. Ik ben trainer van een G-team: de G 1 van sv Uitgeest. Ik ben in het verleden actief geweest als assistent-scheidsrechter en als coach van assistent-scheidsrechters uit het betaald voetbal. Mijn eerste liefde is Ajax, maar ik heb ook veel met AZ. In het verleden heb ik bij AZ een vestiging van Playing for Success op mogen zetten."

Waar ga je uit?
"Mijn vrouw en ik vinden het leuk om uit eten te gaan. Wij gaan vooral naar restaurants in Uitgeest en Castricum. Momenteel is het niet mogelijk om uit eten te gaan, maar als het even kan laten we een maaltijden thuisbezorgen. Zo helpen wij de horeca een klein beetje."