Versoepeling

Vervolg van voorpagina.

Een aantal klanten maakte vrijdagavond na de persconferentie van het kabinet al een afspraak. Salon van Diemen was ook zondag open. Alle sportactiviteiten, zowel binnen als buiten, zijn sinds zaterdag weer mogelijk. Dat geldt ook voor sportscholen. Sportwedstrijden binnen de eigen club kunnen ook weer. Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht bij sport binnen en bij beoefening van kunst en cultuur binnen en buiten.

Er was vrijdag helaas slecht nieuws voor de horeca en de cultuursector. Het kabinet heeft besloten dat die sectoren nog niet open mogen. Op dinsdag 25 januari wordt bekeken of de horeca en cultuursector open kunnen. De horeca in Diemen hield zaterdag een protestactie. Veel horecabedrijven waren open om aan te tonen dat zij op een verantwoorde wijze open kunnen. De horecabedrijven in Diemen werden zaterdag goed bezocht. Niet alleen de ondernemers waren blij dat zij weer gasten konden ontvangen, ook veel inwoners van Diemen vonden het fijn dat zij weer naar een horecabedrijf konden gaan. Peter Meijer, eigenaar van Le Bistro, kijkt tevreden terug op zaterdag. "We zijn superblij dat wij de vele vaste gasten weer hebben teruggezien en het was heerlijk om de sfeer te voelen. Van ons mag de horeca meteen weer open, net als de winkels, de sportscholen en kappers. We werken allang met het 2G-systeem: veilig en betrouwbaar."

Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval: "We zijn erg teleurgesteld dat het kabinet heeft besloten om de culturele sector en de horeca gesloten te houden. Theater de Omval is goed in staat om bezoekers bij voorstellingen en in Grand Café Blauw met de nodige voorzorgsmaatregelen veilig te kunnen ontvangen. We begrijpen niet veel van de maatregelen, want het verhuren van de zalen is wel toegestaan. Dat heeft in ieder geval het grote voordeel dat onze culturele huurders, zoals de Diemer Harmonie, EDOG en de muziekschool, weer kunnen beginnen. Heel fijn dat we die weer kunnen verwelkomen, maar het is erg frustrerend dat we nog geen theater en film mogen aanbieden. We vinden dat de culturele sector en de horeca buitenproportioneel worden getroffen door de maatregelen, die op zijn minst de suggestie wekken dat de regering die belangrijke pijlers van de vrijetijdsbesteding niet belangrijk vindt. We hopen dat de gedwongen sluiting in ieder geval op 25 januari wordt opgeheven."