Heropening scholen verloopt goed

DIEMEN Na een verlengde kerstvakantie van drie weken zijn de basisscholen maandag weer begonnen. De kinderen, hun ouders en de leerkrachten in Diemen zijn hier zeer tevreden over.

"Wij zijn allemaal blij dat de basisscholen maandag weer open zijn gegaan", vertelt Hans Ploeg. Hij is directeur-bestuurder van Stichting Florente. Stichting Florente is verantwoordelijk voor vijf basisscholen in Diemen: Noorderbreedte, De Octopus, De Ark, Het Atelier en De Kersenboom.

Ploeg: "Het gaat tot dusver goed bij de scholen van Stichting Florente. Maar ook onze scholen hebben te maken met leerkrachten die uitvallen door corona. Wij zoeken dan naar een oplossing, bijvoorbeeld door de leerlingen van die groepen onderwijs op afstand aan te bieden."                                                                                                                                                                                          
Ploeg geeft aan dat de leerkrachten van de scholen in Diemen die deel uitmaken van Stichting Florente zich zo veel mogelijk aan de coronamaatregelen van het RIVM zullen houden en heeft ook een beroep gedaan aan iedereen om dit zo veel mogelijk te doen. "Samen moeten we er alles aan doen om opnieuw een sluiting van de scholen te voorkomen."
Hij maakt duidelijk dat alle richtlijnen van voor de kerstvakantie weer van toepassing zijn, aangevuld met enkele aanscherpingen.

3