Afbeelding
Foto:

Raymond Aarts

Trainer/coach van sv Diemen 1, 24 jaar actief bij sv Diemen

Wat doe je bij sv Diemen?
"Toen mijn zoon Alwin bij sv Diemen begon ben ik jeugdtrainer geworden. Dat is 24 jaar geleden. Dit is mijn vierde seizoen als trainer van het eerste zaterdagteam. Dat is sinds het seizoen 2020-2021 het eerste team van de club. Ik doe het samen met Bas van Bergen."

Het is opnieuw een raar seizoen door corona.
"Het seizoen 2019-2020 werd in het voorjaar stilgelegd en niet meer hervat. Het afgelopen seizoen werd al na vier speeldagen stilgelegd en ook niet hervat. Wij hadden toen na vier wedstrijden twaalf punten. Dit seizoen hebben wij na acht wedstrijden 15 punten en staan op de vierde plaats."

Wanneer denk je weer met trainen te beginnen?
"Wij hopen dat we op maandag 17 januari weer kunnen beginnen. Maar het is afwachten wat er tijdens de persconferentie van het kabinet wordt gezegd. Het kan dus later worden. De spelers hoefden de laatste twee weken van het jaar niets te doen. Bas en ik hebben ze een trainingsschema gegeven dat zij sinds de start van het jaar zelf kunnen afwerken."

Wat zijn je hobby's?
"Voetbal, skiën en fietsen."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Mijn vrouw en ik gaan dikwijls naar Spanje. Daar hebben wij een caravan staan. Maar wij zijn één keer in Zuid-Afrika geweest. Ik vind het een schitterend land en heb genoten van de wilde dieren. Vakanties vieren we altijd met onze kinderen en schoonkinderen en sinds dit jaar ook met onze kleindochter."

Waar gaan jullie uit?
"Mijn vrouw en ik gaan graag uit eten. Bij Elsa's op de Middenweg, Cheers in Diemen en Loetje aan de Amstel."