Rond jaarwisseling voor enkele duizenden euro's schade aangericht

DIEMEN Rond de jaarwisseling is er voor enkele duizenden euro’s schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen. Met name verkeersborden en prullenbakken moesten het ontgelden.

Er sneuvelde ook een bushokje van het GVB en er was een bestelauto met grote schade.

"Ondanks het vuurwerkverbod is er deze jaarwisseling ook in Diemen toch veel vuurwerk afgestoken. Dat leverde ook dit jaar weer extra schoonmaakwerkzaamheden op voor de gemeente. Het beeld is vooralsnog dat hulpverleners als politie, brandweer en ambulance hun werk in Diemen in de Nieuwjaarsnacht relatief ongehinderd hebben kunnen doen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Rond de jaarwisseling van 2020-2021 werd er voor 1.300 euro schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen.

Bestelbus

Onbekenden hebben kort na de jaarwisseling zware schade aangebracht aan een bestelbus die geparkeerd stond op het parkeerterrein van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid.

De eigenaar van de bestelbus is een voormalige inwoner van Diemen die in Diemen op bezoek was om de jaarwisseling te vieren.

“De daders hebben de dop van de benzinetank van mijn bestelbus gesloopt en daarna vuurwerk in de tank gegooid. Ik denk dat het om een Cobra ging. Mijn bestelbus is zwaarbeschadigd. De benzinetank is ontploft en verder is er onder andere plaatwerk beschadigd”, aldus de eigenaar van de bestelbus.