Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Energiecoaches gaan aan de slag met bespaargesprekken

Algemeen

DIEMEN - Inwoners van Diemen kunnen een gratis energiegesprek aanvragen met een van de energiecoaches van de gemeente Diemen.

“Met eenvoudige maatregelen is het mogelijk flink te besparen op de energierekening. Dat is goed voor het milieu, de portemonnee en het wooncomfort. Om mensen daarin wegwijs te maken heeft de gemeente Diemen een enthousiaste groep energiecoaches opgeleid”, aldus de gemeente.

Energiecoaches zijn vrijwillige mede-inwoners die in een een-op-eengesprek helpen met energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld: een thermostaat zo goed mogelijk instellen of het zo zuinig mogelijk gebruiken van grote apparaten zoals de was- of afwasmachine. Per vertrek kijken ze samen met de bewoners waar er mogelijkheden zijn voor energiebesparing. Ook wordt de energierekening erbij gepakt en gekeken waar er besparingen zijn te vinden. Het gaat om kleine energiebesparende maatregelen. Het gesprek gaat niet over grote energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepompen en spouwmuurisolatie.

Een afspraak maken met een energiecoach gaat eenvoudig via de website www.bespaarafspraak.nl/diemen. De bespaargesprekken zijn gratis. Bovendien ontvangen de eerste 100 mensen die een bespaargesprek boeken bij een energiecoach een cadeaubon ter waarde van € 60,-. Met deze cadeaubon zijn bij de lokale bouwmarkt of webshop kleine energiebesparende producten te bestellen. 

Tijdens het gesprek laat de coach voorbeelden van deze producten zien. En hij of zij kan helpen om de beste materialen te selecteren. Ook ontvangt de persoon die wordt bezocht een meetapparaatje om de luchtvochtigheid in de woning te meten. Zo gaat de bewoner ook aan de slag met het ‘binnenklimaat’ in de woning. Hoe dat in z’n werk gaat, legt de coach verder uit.

Een bespaarafspraak plannen kan via www.bespaarafspraak.nl/diemen. Mensen die niet over internet beschikken kunnen contact opnemen met het klantcontactcentrum via 020-314 48 88.