Het handbalveld van sv Zeeburg.
Het handbalveld van sv Zeeburg. Foto: Trudy Kroese

Nieuwe velden op Sportpark De Diemen bieden veel mogelijkheden

DIEMEN Wat bij een bezoek aan het vernieuwde sportpark het eerst in het oog springt, zijn de twee nieuwe velden van Hockeyclub Diemen.

HC Diemen heeft haar intrek genomen in het gerenoveerde clubgebouw van TIW-Survivors. Sv Diemen heeft inmiddels het vierde veld in gebruik genomen en het handbalveld van sv Zeeburg is bijna klaar. Het beachveld is klaar voor gebruik.

Wethouder Jeroen Klaasse van Sport en Kevin Boers, projectleider van de gemeente Diemen, geven een rondleiding. We staan bij de twee velden van HC Diemen die in november in gebruik zijn genomen. Klaasse: "Het eerste veld is een waterveld, het tweede veld is een zandveld. Voor het waterveld wordt geen gebruikgemaakt van leidingwater, maar van regenwater. Het regenwater wordt opgevangen in een waterberging onder het veld en als er eens een tijd geen regen valt, wordt er water uit de sloot gehaald. Dat het water onder het veld wordt opgeslagen, helpt ook nog eens verkoelend tegen hittestress. Het is eenzelfde soort waterveld als dat van Hockeyclub Athena in de Watergraafmeer.” Het waterveld is aanmerkelijk duurder dan het zandveld dat ernaast ligt.

In het verlengde van het waterveld van HC Diemen ligt het beachveld. Dit veld kan al worden gebruikt. Verenigingen als voetbalclub sv Diemen, handbalclub sv Zeeburg, volleybalvereniging Smashing '72, korfbalvereniging DKV Victoria en Badmintonvereniging Diemen kunnen er gebruik van maken. Dat geldt ook voor buurtbewoners. Het beachveld is makkelijk bereikbaar via het voetpad vanaf De Bottelarij. Naast het beachveld komen fitnesstoestellen. Ook wordt er een speelplaats voor kinderen uit de buurt aangelegd.

Iets verderop ligt het veld van sv Zeeburg. Het veld is nog niet af. In het voorjaar wordt er een coating op het veld aangebracht. Maar er kan al wel op worden getraind en gespeeld. De teams van sv Zeeburg die in de veldcompetitie uitkomen gaan vanaf het voorjaar op het veld trainen en wedstrijden spelen. Langs het veld staan twee mooie dug-outs. Het eerste damesteam van sv Zeeburg komt uit in de zaalcompetitie en traint en speelt wedstrijden in Sporthal Diemen. In de toekomst wordt ook in de nieuwe sporthal getraind en gespeeld. sv Zeeburg gaat gebruikmaken van het clubgebouw en de kleedkamers van sv Diemen.

Vlak bij het handbalveld van sv Zeeburg ligt het nieuwe veld van sv Diemen. Sv Diemen beschikte al over drie kunstgrasvelden. Kevin Boers: "Het nieuwe veld is een half veld. De senioren kunnen erop trainen en de jeugd tot twaalf jaar kan er wedstrijden op spelen. Maar het veld is ook geschikt voor bijvoorbeeld walking voetbal. In tegenstelling tot de andere drie kunstgrasvelden van sv Diemen, die met rubbergranulaat zijn ingestrooid, is op het nieuwe veld kurk gebruikt."

Sportpark De Diemen is een openbare sportaccommodatie. Dit betekent dat iedereen op de velden terecht kan. Uiteraard alleen op de momenten dat de verenigingen er niet trainen of spelen. De gemeente verzoekt mensen voorzichtig met de velden om te gaan en geen schoenen met voetbalnoppen te dragen op de hockeyvelden van HC Diemen. Sportpark De Diemen is overigens een rookvrije accommodatie. Dat geldt voor alle sportaccommodaties in Diemen.

Het beachveld.
Het nieuwe veld van sv Diemen.