Afbeelding

Mounir Fouzaî

"Wat doen je in de zwemsport?
"Ik ben jarenlang zwemcoach geweest. Ik gaf bij de vereniging Utrecht Swimming in het zwembad van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) in Zeist training aan jeugdzwemmers: van minioren tot en met de junioren. Minioren zijn beginners die ik de basisprincipes van het wedstrijdzwemmen heb geleerd, zoals starten, keren en zwemslagtechniek. Daarnaast ben ik official bij zwemwedstrijden. Momenteel begeleid ik mijn zoon Émile. Hij zwemt bij het KNZB Opleidingscentrum (OC) in Den Haag. Mijn vrouw of ik brengen hem dagelijks en soms twee keer per dag naar zijn trainingen in Den Haag."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben ambtenaar bij de gemeente Almere. Ik heb in het verleden als ambtenaar bij de gemeente Diemen gewerkt. Dat was van 1992 tot 2000."

Wat zijn je hobby's?
"Alles wat met sport te maken heeft. En dan voornamelijk topsport. Ik heb in mijn geboorteland Tunesië aan atletiek gedaan. Ik ben daar nationaal jeugdkampioen geweest op de 100 meter hardlopen. In Nederland heb ik gevoetbald. Ik speelde bij De Meteoor in Amsterdam en was linksbuiten.

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"De Overdiemerweg en omgeving. Ik wandel daar vaak en kom dan echt tot rust."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Heel prettig. Ik zou nergens anders willen wonen. Het heeft nog een landelijke sfeer en toch is het ook dicht bij Amsterdam."