Afbeelding
Foto: Pixabay

Ik Pas 2022: bewust 30 dagen geen alcohol

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen doet ook dit jaar mee met Ik Pas. Deelnemers zetten hun alcoholgebruik in januari 30 dagen op pauze.

Het nieuwe jaar staat bijna voor de deur. Wie het jaar fris wil starten kan de uitdaging aangaan met Ik Pas. Ik Pas is een jaarlijkse actie, waarbij een deelnemer in januari 30 dagen geen alcohol drinkt. Die uitdaging hoeven zij niet alleen aan te gaan. Door zich aan te melden bij Ik Pas ontvangen zij tips, artikelen en recepten die deelnemers helpen om de maand januari geen alcohol te drinken. Liever niet alleen meedoen? Deelnemers kunnen op de site van Ik Pas ook een eigen team inschrijven. Zo kunnen ze samen challenges aangaan en elkaar motiveren.

Een maand zonder alcohol heeft veel voordelen. Veel deelnemers ervaren lichamelijke voordelen: zij voelen zich fitter, slapen beter en vallen misschien wat af. Mensen leren ook beter ‘nee’ zeggen en doorbreken hun gewoontegedrag. Een groot aantal deelnemers drinkt na deelname aan Ik Pas bewust minder alcohol dan daarvoor. 

Ik Pas 2022 start op 1 januari 2022. Meedoen kan door in te schrijven op www.ikpas.nl/diemen. Deelname is gratis.