Wethouder Sikkes-van den Berg bezoekt voedselbank.
Wethouder Sikkes-van den Berg bezoekt voedselbank. Foto: GERRIT ALINK

College steekt lokale gemeenschap hart onder riem

Het college van burgemeester en wethouders wil de lokale gemeenschap deze week op verschillende manieren een hart onder de riem steken.

DIEMEN Burgemeester Boog: “De druk van de coronamaatregelen begint bij iedereen zwaar te wegen, zeker met de instelling van een nieuwe lockdown. We vinden het als gemeentebestuur belangrijk om een signaal geven dat we aandacht aan elkaar moeten blijven geven en zelf willen we het goede voorbeeld geven.”

Zo gaat het college deze week langs bij mensen die werken in de zorg, het onderwijs en kinderopvang, in wijkcentra, bij politie, brandweer, ambulancedienst en op andere plekken in de samenleving om de grote waardering te laten zien. Ook intensiveert de gemeente de campagnes om lokale ondernemers en lokale horeca te ondersteunen. Bovendien verschijnt er binnenkort een magazine om ondernemers aan elkaar te verbinden en de lokale economie te versterken.

Waardering

“Al bijna twee jaar lang leunen we als gemeenschap in moeilijke omstandigheden op allerlei mensen in de publieke dienstverlening en de zorg. Juist omdat het zo lang duurt, gaan we misschien denken dat het vanzelf spreekt dat ze voor ons klaar staan. Wat ons betreft is dat niet het geval en willen we nadrukkelijk onze enorme waardering laten zien. We kunnen niet bij iedereen langs en we vergeten vast nog iemand, maar het is belangrijk om nu onze steun te laten zien”, aldus burgemeester Boog. 

Traktaties

Burgemeester en de wethouders gaan deze week met een kleine traktatie langs bij de gezondheidscentra, de verzorgingshuizen, de testunit van de GGD, de Diemense scholen en kinderopvanginstellingen, de voedselbank, de politie, de brandweer en de ambulancedienst.

Campagnes van Daarom Diemen: 'Koop Lokaal' en 'Steun de Horeca'

“Ook de horeca in Diemen en de lokale ondernemers verdienen onze aandacht. Ze zitten aanhoudend in een vreselijk lastig parket, met wisselende maatregelen en nu weer sluitingen. Dat vraagt het nodige van hun doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Ik kan me goed voorstellen dat sommigen van hen nu even stuk zitten. Ik roep daarom iedereen op om de lokale horeca en de winkeliers te steunen in deze moeilijke tijd en te overwegen om lokaal zaken te doen.”

'Koop Lokaal'

De campagnes van Daarom Diemen onder de noemer 'Koop Lokaal' en 'Steun de Horeca', zijn met extra advertenties en billboards weer intensiever opgepakt. En nog dit jaar zal er onder de titel 'Made in Diemen' een magazine verschijnen dat duidelijk maakt dat Diemense ondernemers elkaar veel te bieden hebben. Doel is op deze manier de lokale economie in deze coronatijd te steunen en te laten zien dat onderling zakendoen goed is voor de plaatselijke bedrijvigheid.

Aandacht

“We snappen heel goed dat er van iedereen veel gevraagd wordt. Maar deze gezondheidscrisis kunnen we alleen samen doorstaan. Dus wat je er verder ook van vindt, blijf aandacht aan elkaar geven, zeker aan de inwoners en bedrijven die het moeilijk hebben. Hou vol”, aldus de burgemeester.

Burgemeester Boog bij GGD-testlocatie in Diemen.