Afbeelding

Judith de Bie

Samen met Martijn Gerrits eigenaar van rumdistilleerderij Rummieclub, werkt twee jaar in Diemen

Hoe gaat het met Rummieclub?
"Martijn en ik zijn in december 2019 met Rummieclub begonnen aan de Venserweg 21 R in Diemen. Wij distilleren zelf rum en verkopen die aan de horeca. Een paar maanden nadat wij waren begonnen brak de corona-epidemie uit. Het was een lastig moment om te beginnen, maar het gaat steeds beter. We worden steeds bekender."

Jullie zijn een crowdfunding gestart.
"Wij starten volgend jaar ook met een winkel. Die komt op Oostenburg in Amsterdam. Het wordt een drankenzaak waar wij onze eigen producten en ambachtelijke producten van andere kleine ondernemers gaan verkopen. Het geld van de crowdfunding willen wij gebruiken om de voorraad te kopen."

Wat zijn je hobby's?
"Rum maken en volleyballen. Ik volleybal al sinds mijn jeugd bij KVA in De Pijp. Ik speel in het tweede team. Wij komen uit in de tweede klasse. Momenteel volleybal ik niet omdat mijn achillespees is afgescheurd."

Waar ga je uit?
"Ik houd van disco en soul uit de jaren zeventig en tachtig. Ik ga graag naar coverbands kijken, meestal in de Heeren van Amstel in Amsterdam. Ik houd van veel artiesten, onder wie Earth Wind & Fire en Kool & the Gang. Ik draai thuis veel muziek. Ik heb een platenspeler en koop platen bij onder andere Rataplan in Diemen en Concerto in Amsterdam."

Wat vind je van de sfeer in Amsterdam?
"Ik ben opgegroeid in De Pijp en woon in Amsterdam-Oost. Diemen doet mij denken aan het Amsterdam van 'vroeger'. De mensen zijn makkelijk benaderbaar en maken graag een praatje."