Geen precario voor uitbreiding terrassen

DIEMEN De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van het college van B en W om voor 2021 geen precariobelasting te heffen voor de uitbreiding van terrassen op gemeentelijke grond.

De gemeenteraad steunt ook het voorstel om het tarief voor het marktgeld in 2021 met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 te halveren en het tarief voor de toeristenbelasting in 2021 met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 te verlagen met 50% (€ 1,- per persoon per nacht). Het raadsstuk 'Aanpassingen belastingverordeningen 2021 als gevolg van de coronacrisis' werd donderdag unaniem aangenomen. 

Horecabedrijven in Diemen kregen in het voorjaar van 2020 toestemming om hun terras uit te breiden of een terras in te richten. De gemeente wilde hiermee de lokale horeca tegemoetkomen. De horeca heeft het sinds het begin van de coronacrisis heel moeilijk. De horeca moest tweemaal voor lange tijd de deuren sluiten. De horeca is sinds zondag weer gesloten.


Geen verlichting bij pad achter Rode Kruislaan 

DIEMEN Het college van B en W is niet van plan om verlichting aan te brengen bij het onverharde voetpad achter de Rode Kruislaan, tussen het station en de studentenflats.

Dit laat het college weten in een antwoord op vragen van de Ouderenpartij Diemen. 

"Wij zijn niet van plan dit pad te voorzien van verlichting. Zoals u zelf aangeeft, gaat het hier om een wandelgebied. Wandelpaden en ontspanningsplekken in Diemen worden niet voorzien van verlichting. Deze gebieden worden voornamelijk overdag gebruikt en voor de flora en fauna is het ongewenst om hier verlichting aan te brengen. Bovendien is er een goede en verlichte alternatieve route voor dit pad, namelijk de route over de Rode Kruislaan. Ook het verharden van het pad staat niet op de planning. Het pad voldoet prima voor het doel waarvoor het aangelegd is. Verharding is niet noodzakelijk en met het oog op klimaatadaptatie ook zeker niet gewenst", aldus het college van B en W.