Kerstboom in Plantage de Sniep.
Kerstboom in Plantage de Sniep. Foto: Trudy Kroese

Kerstversiering zorgt voor sfeer

Algemeen

DIEMEN - Veel inwoners van Diemen hebben dit jaar weer veel werk gestoken in de kerstversiering.

In veel woningen staat een mooi versierde en verlichte kerstboom in de huiskamer. Ook zijn woningen versierd met andere kerstattributen. 

Veel bewoners hebben ook hun gevel, tuin of balkon versierd. Het ziet er mooi en sfeervol uit. Ook veel winkels hebben uitgepakt. Helaas is een groot aantal winkels sinds zondag gesloten. Ook de horecaondernemers hebben hun zaak fraai versierd. Maar de horeca kan helaas geen gasten meer ontvangen.

Net als tijdens de afgelopen jaren valt het op dat Kerst steeds meer terrein wint op Sinterklaas. Veel inwoners van Diemen haalden de kerstboom al vroeg in huis. Rick Moen, eigenaar van bloemenzaak Mooi! By Rick op de Hartveldseweg, speelde in op deze ontwikkeling en startte eind november al met de verkoop van kerstbomen. Die vonden meteen gretig aftrek. Ook in diverse winkels stond de kerstboom al eind november. Op het plein voor het gemeentehuis werd weer een grote kerstboom neergezet.

De kerstversiering zorgt voor een gezellige en mooie sfeer. Het geeft de door de lockdown ‘s avonds verlaten straten toch nog een beetje een gezellige sfeer. Dat is hard nodig, want we maken ons voor het tweede jaar in successie op voor een Kerst en jaarwisseling met veel beperkingen.

Versierde tuin en gevel in Diemen-Noord.
Fraaie kerstboom op Heivlinderweg in Diemen-Noord.
Deze bewoners van het centrum hebben er werk van gemaakt.
Kleurrijke kerstversiering in het centrum.
Een kerstboom op de campus.