Afbeelding
Foto:

Joke Verwijk

Samen met haar man Bob eigenaar van Verwijk's Gebakkraam, werkt veertig jaar in Diemen

Hoe gaat het met Verwijk's Gebakkraam?
"Heel goed. Wij zijn in 1981 in Diemen begonnen. Wij stonden eerst op een plek naast waar nu Theater de Omval staat. Daarna stonden wij op het Diemerplein. Wij staan sinds 2013 op het plein voor het gemeentehuis. Wij beschouwen dit als een ereplek."

Wat verkopen jullie?
"Wij hebben een heel ruim assortiment, waaronder oliebollen en appelbeignets, maar ook gebak met appel en room. We hebben veel vaste klanten, maar er komen ook steeds meer nieuwe klanten bij."

Wat zijn je hobby's?
"De gebakkraam en lezen. In deze tijd van het jaar zijn wij zes dagen per week aan het werk. Maar wij vinden het heel leuk om te doen. Ik lees graag romans. Momenteel ben ik bezig met Virgin River van Robyn Carr. Dat is een serie."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Bob en ik zijn drie keer in Thailand geweest. Dat beviel erg goed. Thailand is een mooi land met veel bijzondere gebouwen zoals tempels. De mensen zijn er aardig en het is er altijd goed weer."

Gaan jullie weleens uit?
"Op dit moment niet. We hebben het heel druk met het werk en door de coronamaatregelen kunnen we 's avonds niet uit eten. Maar als wij weggaan is dat vaak in Apeldoorn. Daar hebben wij vrienden. Maar wij eten ook regelmatig thuis met een groep. Wij maken het altijd gezellig."

Wat vind je van de mentaliteit in Diemen?
"Het is hier gezellig en de mensen zijn in voor een praatje en een geintje. Wij voelen ons betrokken bij Diemen en schenken elk jaar oliebollen aan de voedselbank in Diemen."