Ouderenpartij wil dat pad langs spoor wordt verlicht

DIEMEN De fractie van de Ouderenpartij Diemen wil dat het onverharde voetpad tussen de spoorbaan en de Rode Kruislaan wordt verlicht.

De Ouderenpartij Diemen heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. 

Peter Prins, fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen: “Op 1 juni 1972 ontving de eerste bewoner de sleutel van de eerste opgeleverde kamer in de eerste toren van de studentenflats aan de Rode Kruislaan. Dat is binnenkort 50 jaar geleden en een goede reden om bij stil te staan. In 1974 werd het NS-station Diemen geopend en daar werd door de bewoners van de studentenflats druk gebruik van gemaakt. Zij liepen destijds al over het onverharde pad tussen de spoorlijn en de Rode Kruislaan. Dan doen ze nog steeds, omdat het de kortste wandelroute is."

Hond uitlaten

"Voor veel omwonenden wordt het pad ook gebruikt voor een ommetje of om de hond uit te laten. Feit is dat dit pad nooit is verlicht, hoewel daar wel enkele keren om is gevraagd. In het donker kan dit pad als onveilig worden ervaren. Onze vraag is nu of en wanneer het college van B en W bereid is dit pad te verlichten. De ondertunneling van het spoor en de herinrichting van de omgeving lijken ons een goede aanleiding om de verlichting aan te leggen en het pad verder te verbeteren/verharden. Dit zou na 50 jaar wachten een aardig jubileumcadeautje zijn voor de bewoners langs de Rode Kruislaan, in het bijzonder de bewoners van de studentenflats", aldus Prins.

Peter Prins is zelf een voormalige bewoner van een kamer in een van de studentenflats aan de Rode Kruislaan. "Ik heb er tussen 1977 en 1982 gewoond. En ook in die periode is er diverse keren aan de gemeente gevraagd om het onverharde voetpad te verlichten. Ik heb recent contact gehad met het bestuur van de bewonersvereniging van de studentenflats aan de Rode Kruislaan. Zij zouden graag zien dat het pad wordt verlicht."

Er zijn ook bewoners van de Rode Kruislaan die het aanbrengen van verlichting bij het onverharde voetpad geen goed idee vinden. Zij zijn bang dat juist die verlichting hangjongeren zal aantrekken. Ook denken zij dat verlichting 'schijnveiligheid' creëert.