Nieuwbouw Buitenlust

Vervolg van voorpagina

De leden van de Werkgroep Buitenlust Groen wijzen erop dat het bestemmingsplan van de grond in Buitenlust nog niet gewijzigd is en dat het exacte bouwplan nog niet bekend is.

Verzet

Werkgroep Buitenlust Groen heeft zich vanaf het begin verzet tegen het aanwijzen van Buitenlust als zoeklocatie voor de bouw van woningen. De bewoners van Buitenlust hebben er al vaker op gewezen dat zij het belang van de bouw van sociale woningen in Diemen onderkennen, maar zijn van mening dat er in hun wijk geen ruimte is voor verdere ‘verdichting’. De wijk is al dichtbevolkt, kent voor auto’s slechts één ontsluitingsweg en trekt steeds meer jonge bewoners, waaronder veel gezinnen met jonge kinderen. De behoefte aan speelruimte is groot en zal - zo is de verwachting - in de nabije toekomst alleen maar toenemen.

Reageren

Wethouder Lex Scholten reageert: "De gemeenteraad heeft op 6 juli met ruime meerderheid het conceptplan vastgesteld. Daarmee staan de omvang en de plek van de nieuwe woningen vast. Dit wordt nu uitgewerkt in een bestemmingsplan. Voordat de gemeenteraad dit bestemmingsplan vaststelt, is er voor iedereen de gelegenheid om te reageren en in te spreken. De bewoners zijn op 9 juli via een brief hierover op de hoogte gesteld. De gemeenteraad behandelt nu de grondexploitatie. Dat regelt het huishoudboekje van de gemeente voor dit plan en stelt de kaders voor een toekomstig contract met Rochdale. Dergelijke stukken zijn nooit onderdeel van participatie."

Meegewogen

"De bezwaren van de bewoners zijn bij het college en de raadsleden bekend en zijn meegewogen bij het ontwerp en de besluiten. De nieuwbouw leidt tot 35 extra auto’s in de wijk. Dat kunnen de wegen aan en de parkeergelegenheid wordt uitgebreid. Als de bouw gereed is, is er nog 4.000 vierkante meter openbare ruimte voor groen en spelen. Dat is voldoende voor de 170 woningen die de wijk dan telt", aldus Scholten.

Brief

De Werkgroep Buitenlust Groen heeft deze week in een brief aan het college van B en W en de gemeenteraad het verzoek gedaan om de plannen voor nieuwbouw in de wijk Buitenlust te bevriezen totdat de vragen/opmerkingen/bezwaren van bewoners zijn beantwoord.