Afbeelding

Wessel Brouwer

Eigenaar van grand café Deli, woont tien jaar in Diemen

Hoe gaat het met Deli?
"Wij zijn op 28 april opengegaan. Het gaat goed, alleen hebben we net als alle andere horecazaken te maken met de coronamaatregelen. We moeten helaas al om 17.00 uur dicht. We gaan elke dag om 09.00 uur open en de keuken vanaf 10.00 uur. Er komen hier gelukkig veel mensen ontbijten en lunchen. Ook kunnen ze maaltijden mee naar huis nemen."

Je hebt meer zaken in winkelcentrum Grutttoplein Diemen-Noord.
"De tabaksspeciaalzaak en slijterij Gamble en sinds kort ook Choc & More. We verkopen daar heerlijke Leondias bonbons. Er is in die zaak ook een geldautomaat en een agentschap van PostNL. Daar is in deze wijk behoefte aan."

Wat zijn je hobby's?
"Mijn gezin, mijn werk en Ajax. Ik heb een relatie met Emma. Wij hebben twee kinderen: Dean en Lizzy. Ik ging vroeger naar wedstrijden van Ajax in De Meer. We hebben nu drie seizoenkaarten voor de Johan Cruijff Arena. We mogen helaas nu niet naar wedstrijden. Ik weet zeker dat Ajax kampioen wordt, ze komen ook ver in de Champions League. Mijn favoriete speler is Dusan Tadic."

Waar ga je zelf uit?
"Ik ga graag een weekendje weg. Dan nemen wij een hotel. Maar ik ga ook graag uit eten, meestal bij Oceanië in de Scheldestraat in Amsterdam. Het eten is daar heerlijk."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Spanje en Marokko."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Ik vind de sfeer op en rond het Gruttopein in Diemen-Noord heerlijk. Er heerst een gemeenschappelijke en dorpse mentaliteit. Veel mensen kennen elkaar en vinden het prettig om in deze buurt te verblijven."