Busbaan Diemen-Zuid

Vervolg van voorpagina.

"Hierin zullen wij ingaan op de genoemde onderwerpen. Daarnaast is er een aantal andere beroepsgronden waar wij inhoudelijk ook op zullen ingaan in het verweerschrift. Uit de uitspraak van de voorzieningenrechter blijkt dat het waarborgen van 30 kilometer per uur belangrijk is. Dat vinden wij ook en dit is ook altijd onze intentie geweest. Daarom is het van belang dat wij doorgaan met de voorbereidingen. Het verkeersbesluit wordt voorbereid en wordt, na advisering door de verkeerscommissie, aan het college ter vaststelling voorgelegd, omdat hierin onder andere de 30 km per uur wordt geregeld. Het geluidsonderzoek naar de binnenwaarde van een aantal woningen langs de busbaan is op dit moment in volle gang. De resultaten van dit onderzoek zullen zodra zij beschikbaar komen onderdeel uitmaken van het verweerschrift en de bodemprocedure. Ook is het van groot belang dat de voorbereidingen voor de herinrichting door blijven gaan, aangezien daaruit duidelijk blijkt dat de opengestelde busbaan zal worden ingericht als een 30 km/uur weg. De uitkomst van de bodemprocedure is uiteindelijk bepalend voor de vraag of de plannen (volledig) doorgang kunnen vinden", aldus het college van B en W.


Valse mails uit naam GGD

DIEMEN Er doen valse e-mails de ronde uit naam van de GGD’s. In deze e-mails staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik krijgt.

Wie op de link klikt om een afspraak te maken, komt uit bij een bankomgeving. Fraudeurs proberen senioren op deze manier geld afhandig te maken. Let op: een boosterprik is vrijwillig en gratis! En GGD GHOR Nederland stuurt nooit e-mails met een uitnodiging.


Damhek gestolen in Diemerbos

DIEMEN Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in het oostelijk deel van het Diemerbos een damhek gestolen. 

Staatsbosbeheer verzoekt mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen met de politie.