Toezichthouder zwembad mishandeld

Vervolg van voorpagina.

De man is geslagen en geschopt, zelfs toen hij op de grond lag.

Burgemeester Boog: "Afschuwelijk wat hier gebeurd is. Het is onverteerbaar dat juist mensen die zich inzetten voor onze veiligheid en gezondheid slachtoffer worden van geweld. Ik ben vanmiddag even langs geweest bij het zwembad en de impact op het slachtoffer, zijn collega en het team is enorm. Er is grof geweld gebruikt. Zelfs kinderen zijn er getuige van geweest. Gelukkig kon de verdachte meteen worden aangehouden en ik hoop dat het recht zijn beloop krijgt. Er is nooit een excuus voor dit geweld, wat je ook vindt van de coronamaatregelen. Ik kan er echt niet bij.”


Mobiele testunit GGD bij gemeentehuis

DIEMEN Inwoners van Diemen met lichte coronaklachten kunnen zich tot en met 30 december laten testen in een mobiele testunit van de GGD Amsterdam bij het gemeentehuis. De bus is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.

De unit is een mobiele en kleinschalige testlocatie. Met de inzet ervan wordt het voor Diemenaren makkelijker om zich snel dicht bij huis te laten testen op corona. 

De andere testlocaties van de GGD in Amsterdam blijven uiteraard ook beschikbaar voor inwoners van Diemen. Daarvoor is het maken van een afspraak nodig via 0800 - 1202 of online via coronatest.nl.

Laagdrempelig

Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, wil de GGD mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Mensen die bij de mobiele testlocatie van de GGD voor het gemeentehuis stonden lieten weten dat zij het prettig vinden dat zij zich dicht bij huis kunnen laten testen op het coronavirus.