Jumbo Diemen-Zuid gaat uitbreiden

Jumbo Diemen-Zuid gaat uitbreiden

Vervolg van voorpagina.

De kraam van Lucky's Vispaleis die nu vlak bij Jumo Diemen-Zuid staat, krijgt in de loop van volgend jaar een nieuwe plek op het parkeerterrein. Lucky's Vispaleis verhuist naar de andere kant van het parkeerterrein, tegenover het pand waarin in het verleden de avondwinkel was gevestigd. De uitbreiding van Jumbo Diemen-Zuid start in de loop van 2022. Keurslager Piepenbrock trekt dan tijdelijk in het pand waar in het verleden de avondwinkel was gevestigd. Na de uitbreiding van Jumbo Diemen-Zuid trekt de slager weer in het eigen, maar dan kleinere pand. In de huidige situatie heeft de supermarkt nauwelijks magazijnruimte. Vanwege deze beperkte voorraadruimte zijn er allerlei afspraken tussen de gemeente en Jumbo Diemen-Zuid over de bevoorrading. Zo levert Jumbo nu meerdere malen per dag doordat er geen ruimte is om grote volumes op te slaan. Er wordt bijvoorbeeld een extra rit ingepland om de emballage retour te halen. Omdat er ook geen enkele mogelijkheid is voor buitenopslag (wat bij veel winkels wel het geval is), zijn er veel vrachtwagenbewegingen in de huidige situatie nodig. De verwachting is dat na de uitbreiding van het magazijn (op de extra verdieping) deze transacties eerder minder zullen worden dan meer. Jumbo Diemen-Zuid zal dan vollere vrachtwagens kunnen ontvangen omdat er dan ook meer opslagruimte aanwezig is. De gemeente gaat ervan uit dat er na uitbreiding van de supermarkt eerder minder dan meer vrachtbewegingen zijn.


Politie zoekt getuigen van overval 

DIEMEN De politie is op zoek naar getuigen van de overval op het filiaal van Domino’s Pizza in de Burgemeester De Kievietstraat.

Het filiaal van Domino's Pizza werd zaterdagavond om omstreeks 23.15 uur overvallen. Een man heeft onder dreiging met een mes de inhoud van kassa geëist. De man is vervolgens in onbekende richting gevlucht. Bij de overval raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak. De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.